Tradiţiile şi valorile culturale suedeze, sărbătorite în Parcul Regele Mihai I, în acest weekend

Tradiţiile şi valorile culturale suedeze vor fi sărbătorite, sâmbătă şi duminică, la Roaba de Cultură din Parcul Regele Mihai I al României, în cadrul evenimentului Midsommar.

10 Iunie 2023, 07:27 (actualizat 10 Iunie 2023, 07:38) Știrile TVR |
Ambasadoarea Suediei la Bucureşti, Therese Hyden / FOTO: Captură foto

Ambasadoarea Suediei la Bucureşti, Therese Hyden, a spus că pe agenda Midsommar sunt dansuri, muzică tradiţională, jocuri distractive şi educaţionale, mai ales pentru copii, activităţi sportive. Artişti acrobaţi din Suedia vor susţine o reprezentaţie sâmbătă, de la ora 19,00.

"Suedia îşi propune să devină prima ţară OCDE fără combustibili fosili până în 2045", a afirmat ambasadoarea Suediei la Bucureşti.

Preşedintele Asociaţiei Green Revolution, Raluca Fişer, a declarat că în programul Midsommar se regăsesc ateliere de joacă, de pictură, despre siguranţă rutieră, reciclare creativă şi de resuscitare, care vor fi derulate în parteneriat cu Crucea Roşie. Vor fi cursuri de protecţia mediului şi sunt programate concerte şi proiecţii de filme suedeze.

Potrivit unui comunicat al Asociaţiei Green Revolution, Midsommar are loc în contextul aniversării a 500 de ani de existenţă a Suediei ca stat independent, a jubileului Majestăţii Sale Regele Carl Gustaf XVI, precum şi a încheierii Preşedinţiei suedeze a Consiliului Uniunii Europene.

Midsommar este o sărbătoare tradiţională suedeză ce marchează solstiţiul de vară, cea mai lungă zi a anului. Este unul dintre cele mai importante evenimente din calendarul cultural suedez şi este sărbătorit în mod tradiţional în a treia sâmbătă a lunii iunie.

Cu multe companii suedeze prezente în România, soluţii durabile şi practici de afaceri sustenabile sunt implementate şi în ţara noastră. Companiile prezente în cadrul Midsommar acoperă o gamă largă de industrii cheie, care răspund cerinţelor şi nevoilor în creştere ale societăţii, au adăugat reprezentanţii Asociaţiei Green Revolution. Preluare: Agerpres

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 33°C 30°C
IASI 30°C 30°C
CLUJ 28°C 28°C
CONSTANTA 26°C 26°C
CRAIOVA 32°C 28°C
BRASOV 31°C 27°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI