Tradiţii promovate de meşterii populari. Meşteşugurile, păstrate prin mici afaceri de familie

Multe dintre meşteşugurile româneşti sunt pe cale de dispariţie. Meşterii populari reuşesc cu greu să transmită arta şi priceperea lor mai departe, într-o epocă a consumerismului şi robotizării. Însă, mai există asociaţii sau oameni cu suflet mare care încearcă să păstreze vii identitatea, valorile şi tradiţiile poporului nostru.

22 Aprilie 2019, 12:50 (actualizat 22 Aprilie 2019, 13:07) |
Meșteșuguri păstrate
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

La târgul de Florii de la Muzeul Satului din Capitală, meşterii populari au încântat vizitatorii cu produse tradiţionale, lucrate manual cu multă migală. Cu toţii încearcă să promoveze arta populară, dar şi să prezinte produse româneşti foarte căutate în afara ţării, din Europa şi până peste Ocean.

De 25 de ani, produsele merg la export. Iar când a încercat să-şi prezinte oferta unui magazin din ţară, i s-a răspuns că nu poate vinde direct acolo. Produsele sale pleacă în Germania după care sunt importate în ţară.

Renumele artei populare româneşti a fost dus în lume şi de Ion Rodos. A intrat în Cartea Recordurilor pentru cea mai frumoasă şi mai lunga lingură. A furat meseria de la tatăl său şi, cu toate că este sărbătoare, l-am convins să ne facă o mică demonstraţie.

Toate realizările sale au fost inspirate de frumuseţea ţării şi de poveştile poporului român.

Lumea modernă a înlocuit tradiţiile cu industrii care creează abundenţă. Cu toate acestea, magia meşteşugurilor nu s-a risipit. Acestea s-au transformat în mici afaceri de familie care duc mai departe identitatea naţională.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 11°C
IASI 14°C 13°C
CLUJ 12°C 10°C
CONSTANTA 12°C 10°C
CRAIOVA 11°C 7°C
BRASOV 12°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI