Tradiție și inovație la Festivalul Internațional de Teatru din Sibiu. Bălașa Percussion Group, Junii Sibiului și Teatrul de Balet au încântat publicul

1 iulie 2023, 10:27

Ritmuri tribale și mișcări de dans au răsunat pe străzile din Sibiu. Bălașa Percussion Group este o trupă plină de energie creată din pasiunea pentru percuții.

Cu puțin timp înainte de lăsarea întunericului, în Piața Mare a Sibiului a răsunat muzică populară. „Miracolul traditilor românești” este un spectacol care propune o călătorie muzical-coregrafică în diferite zone ale țării, valorificând elemente de cultură tradițională românească.

Iuliana Tudor, realizatoarea emisiunii „Vedeta Populară”: Aducem o reverență cămășii cu altiță, inclusă în patrimoniul UNESCO anul acesta.

Silvia Macrea- manager Junii Sibiului: Miracolul României îl reprezintă tradițiile, obiceiurile și jocurile populare românești.

De magie au avut parte și sutele de spectatori care au ales spectacolul susținut de Teatrul de Balet Sibiu „În numele bucuriei”

Mihai Zugravu, Teatrul de Balet Sibiu: Am avut în seara aceasta peste 600 de spectactatori în aer liber, o premieră în Piața Mare a Sibiului. Reprezentația din această seară a fost primul spectacol în aer liber al Teatrului de Balet Sibiu după 3 ani de pandemie în care nu am putut dansa afară.

Odată cu lăsarea întunericului și-au făcut apariția persoaneje gigantice realizate din mii de baloane.

Astăzi, în penultima zi a festivalului, sunt programate la Sibiu în cadrul festivalului Internațional de Teatru, nu mai puțin de 80 de reprezentații artistice.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Ziua Sfântului Patrick, patronul spiritual al irlandezilor

Valencia Fallas: Printre cele mai frumoase opere efemere din Europa