Tradiția sângeroasă de ucidere în masă a delfinilor continuă în Insulele Feroe

Delfini
Delfini
16 iunie 2023, 14:48

În tradiția feroeză, cunoscută sub numele de „grindadráp”, sau pe scurt „grind”, vânătorii înconjoară balenele-pilot și delfinii cu un semicerc larg de bărci de pescuit și îi conduc într-un golf de mică adâncime. Pescarii de pe mal îi măcelăresc cu cuțite.

„Ieri au fost două grinde, una cu 266 de capturi și cealaltă cu 180, conform primelor rapoarte”, a spus un purtător de cuvânt al guvernului feroez. Cele două grinde, care au implicat balene-pilot, o specie de delfini, aduce la cinci numărul de grinde din acest sezon.

În fiecare vară, imaginile sângeroasei vânătoare sunt întâmpinate cu indignare de apărătorii drepturilor animalelor, care consideră această tradiție barbară.

ONG-ul de mediu „Sea Shepherd”, care a reușit să perturbe vânătoarea din 2014 cu ambarcațiunile sale, a criticat faptul că navele Marinei daneze au fost autorizate să intervină pentru a bloca ecologiștii.

Vânătoarea se bucură în continuare de un sprijin larg în Insulele Feroe, unde susținătorii spun că animalele au hrănit populația locală de secole și acuză mass-media și ONG-urile străine că nu respectă cultura și tradițiile locale. De obicei, se ucid aproximativ 800 de balene-pilot pe an.

În 2022, guvernul a limitat la 500 pe an numărul delfinilor care ar putea fi uciși, după ce un măcel neobișnuit de mare, de peste 1.400, a provocat un protest chiar și în rândul localnicilor.

Arina Delcea

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite