Trade Winds, evenimentul care aduce 100 de companii americane la București. Participă premierul Tudose și mai mulți miniștri

O sută de companii de peste Ocean au venit la Bucureşti în căutare de oportunităţi de afaceri. România are internet rapid, forţă de muncă ieftină şi o bună relație cu America, spun ei. Statele Unite sunt doar al 14-lea investitor străin din România.

19 Octombrie 2017, 08:59 (actualizat 19 Octombrie 2017, 21:25) |
Vin americanii!
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Premierul Mihai Tudose și mai mulți membri ai Cabinetului său participă, începând de astăzi, la cel mai mare eveniment de promovare comercială organizat anual de către Departamentul american al Comerțului - Trade Winds, aflat la a zecea ediție.

"Avem, în România, foarte multe de oferit - de la potențial în zona de agricultură, până la potențial extraordinar în industria high-tech, în IT", a declarat astăzi premierul Mihai Tudose, la evenimentul economic Trade Winds.

Alte declarații ale premierului:

-România este una dintre cele mai mândre națiuni din Uniunea Europeană astăzi, când ne mândrim cu cea mai mare rată de creștere economică.

-Ne mândrim și cu aniversarea a 20 de ani de parteneriat strategic cu SUA.

-Avem, în România, foarte multe de oferit - de la potențial în zona de agricultură, până la potențial extraordinar în industria high-tech, în IT, trecând prin producția industrială, unde din nou ne mândrim cu o creștere de 8% a producției industriale față de anul trecut.

-sunt convins că prezența, în România, a unor firme americane, a unor afaceri americane de renume mondial reprezintă un bun exemplu și o declarație a mediului de afaceri american pentru România. Cred că eforturile d-voastră, eforturile Departamentului de stat pentru comerț, căruia îi mulțumesc și pe această cale, eforturile Ambasadei SUA în România, eforturile făcute de colegii mei din guvern vor avea rezultate, iar poate peste alți 10 ani să facem o întâlnire de bilanț și că ne amintim cu drag de acest eveniment major în viața economică a României.

Declarații ale ambasadorului SUA Hans Klemm:

-în această parte a lumii nu există partener mai puternic, pentru SUA, decât România - deci promovarea securității

-a doua prioritate este promovarea democrației - să consollidăm instituțiile sale democratice. Să sprijinim mereu lupta României împotriva corupției

-promovarea prosperității este a treia prioritate. Cu toții m-au încurajat să sprijin întărirea dimensiunii economice. Ce se poate face pentru companiile americane este asigurarea unui mediu de afaceri stabil.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, aproximativ 100 de companii americane vor veni la București și vor avea contacte cu peste 50 de firme românești, prilej pentru dezvoltarea unor proiecte comune.

"Inițiativa Departamentului Comerțului al SUA de a organiza cea de a zecea ediție a Trade Winds în România și în alte patru state din Europa de Sud-Est — Bulgaria, Croația, Grecia și Serbia — demonstrează importanța pe care Administrația SUA o acordă acestei regiuni și, în mod special, țării noastre. Guvernul României a abordat cu importanța cuvenită acest forum economic de amploare și împreună cu echipa mea am răspuns pozitiv tuturor solicitărilor primite din partea Ambasadei SUA și a Commerce Department", a afirmat premierul Mihai Tudose, potrivit comunicatului Guvernului.

Între firmele americane care vor participa la ediția a zecea a Trade Winds se numără atât companii consacrate, precum IBM, producătorul rachetelor Patriot — Raytheon, Kestral, Harris Corporation (space intelligence), SAS Institute (software), Perry Baromedical Corporation (producător de echipamente medicale), cât și IMM-uri din SUA, care reprezintă un interes deosebit pentru țara noastră, în special din perspectiva transferului de know-how și a inovării, se mai arată în comunicat.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 20°C
IASI 17°C 19°C
CLUJ 17°C 17°C
CONSTANTA 19°C 20°C
CRAIOVA 20°C 20°C
BRASOV 16°C 19°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI