Tot mai mulţi turişti ignoră pericolul când întâlnesc un urs. Imagini cu o fetiţă care hrăneşte, din palmă, animalul sălbatic au devenit virale

2 iulie 2019, 12:51

Imaginile au fost filmate în județul Argeș, pe Transfăgărășan. Se vede cum un tată și fiica lui, care nu pare să aibă mai mult de 10 ani, hrănesc un pui de urs.

Fata îi oferă animalului, care nu este tocmai mic, cântărește câteva zeci de kilograme, o turtă, chiar din palmă. La un moment dat, chiar vrea să îl mângâie.

Norocul ei a fost că ursul era preocupat de bucata de pâine și nu a reacționat agresiv. Greu de înțeles gestul adultului care însoțea fetița și persoana care a filmat întreaga scenă. Nimeni nu a realizat pericolul la care se expuneau.

Același impuls pare să le dea ghes și numeroșilor turiști care vin în fiecare vară la Lacul Sfânta Ana și la Băile Tușnad ca să vadă urșii sălbatici în mediul lor natural.

Două persoane au fost atacate de urs, în județul Harghita: un băiat din 15 ani, care era împreună cu tatăl sau, cu vacile la păscut, și o femeie de 29 de ani, care culegea ciuperci într-o pădure.

Adolescentul, din localitatea harghiteană Casinul Nou,  a scăpat cu viața, dar a suferit răni la umăr și în zona fesieră. Este internat acum la Spitalul Județean de Urgență din Miercurea Ciuc. Din fericire, rănile nu sunt adânci şi nu a fost nevoie să se intervină chirugical.

Al doilea atac a avut loc în localitatea Siculeni. O femeie de 29 de ani, mama a 6 copii, era la cules de ciuperci, când a fost atacată de urs. A ajuns și ea la același spital din Miercurea Ciuc, cu răni ceva mai grave și cu fractura de bazin.

De la începutul anului și până acum, 6 persoane au fost atacate de ursi, în Harghita, între care una dintre ele a murit.

În Harghita, în ultimii trei ani, (2016- 2019) urşii au atacat 44 de persoane care au fost internate în spital cu răni grave. În acest județ trăiesc aproximativ 1600 de urși, un sfert din efectivul de exemplare din țara noastră.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite