Tot mai mulţi tineri caută joburi part-time. Cele mai accesate sunt platformele online de recrutare

25 ianuarie 2020, 19:43

Tot mai mulți tineri par dispuși să renunțe la timpul liber în favoarea câtorva ore de muncă part-time. Unii, ca să-și suplimenteze veniturile, alții, ca să câștige experiență. Așa că își caută de lucru pe platformele online de recrutare.

O analiză recentă arată că pe platformele de recrutare cei mai activi sunt tinerii care vor să câștige experiență încă din facultate dar și angajații cu state vechi, care vor să facă o reconversie profesională.

Potrivit studiului, în 2019 peste 1.6 milioane de persoane și au căutat un job part-time. Iar cifrele sunt în creștere față de anii trecuți. 4 milioane de căutări au fost pentru locurile de muncă de șofer, iar pentru cele de contabil și economist, cumulat, 3 milioane.

Un șofer, de exemplu, ajunge să câștige cam 5000 de lei pe luna, în funcție de cât lucrează. Iar în sectorul de servicii financiare salariile pot depăși 7000 de lei.

Mai puțin căutate pe site-urile de recrutare sunt locurile de muncă pentru arhitecți, consilieri juridici și secretare. Acestea au adunat, fiecare, aproximativ 100.000 de căutări, pe tot parcursul anului.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite