Tot mai multe tinere vor o carieră în Armată. Numărul fetelor înscrise la academiile militare este în creştere

Tot mai multe fete aspiră la o carieră militară. Numărul absolventelor care doresc să piloteze avioane, elicoptere sau să fie maiștri militari este tot mai mare. Dovada sunt cifrele studentelor înscrise la academiile de profil din țară. Și pentru că sunt ambițioase și muncitoare, tot fetele ajung să fie șefe de promoție.

27 Octombrie 2019, 19:49 |
Mai multe fete în armată
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Imaginea fetelor care necesită să fie aparate nu mai este de actualitate. Tinerele din ziua de azi se arată la fel de neînfricate și rezistente la efort, ca și băieții. La Academia Forțelor Aeriene Henri Coandă din Brașov, de la an la an, se înscriu tot mai multe fete, la toate specializările, inclusiv la piloți de aeronave. Anul acesta, dintre cei 200 de boboci, aproape jumătate sunt fete.

Bianca Ianovici a hotărât încă din copilărie că va fi pilot.

Fetele se dovedesc foarte bune la învățătură, așa că nu e de mirare că din 2010, ele au reușit să dobândească mereu titlul de șef de promoție al Academiei.

Timp de 3 ani, studenții se vor pregăti pentru pilotarea avioanelor și elicopterelor, dar și pentru alte specializări, precum control trafic aerian, radiolocație sau rachete și artilerie antiaeriană.

Și Marina militară este un domeniu în care tot mai multe fete doresc să se afirme.

Andreea a absolvit, în Focșani, un liceu cu profil pedagogic. Dornică de aventură s-a mutat în Constanța. Visează să călătorească pe mările și oceanele lumii și să participe, în viitor, la misiunile Forțelor Navale.

La Academia Navală din Constanța, anul acesta, sunt cu 20 la sută mai multe studente față de anul trecut, iar la Școala de Maiștri procentul a crescut cu peste 300 la sută față de anul 2018. Anul trecut au fost 15 studente. Acum sunt 18. La Școala de Maiștri au fost 4 fete și acum sunt  18.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 23°C 18°C
IASI 22°C 16°C
CLUJ 16°C 15°C
CONSTANTA 22°C 21°C
CRAIOVA 22°C 16°C
BRASOV 19°C 17°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI