Tot mai multe ţări au închis sau se pregătesc să închidă frontierele

15 martie 2020, 15:23

Guvernul Spaniei impune o carantină extinsă. Spaniolii își pot părăsi locuințele doar pentru a merge la muncă sau pentru a face cumpărături de strictă necesitate.

Executivul preia controlul asupra tuturor resurselor sanitare din țară. Școlile și centrele comerciale neesențiale se închid. Libertatea de mișcare în Spania este restrânsă.

Guvernul de la Madrid afirmă că a luat măsuri pentru garantarea aprovizionării cu alimente și produse esențiale , pentru furnizarea de electricitate, precum și pentru transportul de mărfuri.

Șeful guvernului spaniol a aflat că și soția sa a fost infectată cu noul coronavirus.

Într-un gest de susținere a cadrelor medicale care gestionează criza, sute de oameni au aplaudat la Madrid , din balcoane, eforturile acestora.

Ambasada României în Spania a anunțat că suspendă activitățile cu publicul la sediile oficiilor consulare.

Pe de altă parte, Rusia închide granița terestră cu Polonia și suspendă din 17 martie trenurile spre și dinspre Ucraina și Republica Moldova. Kremlinul a anunțat că Vladimir Putin nu are programate vizite externe în următoarea perioada.

Casa Albă a anunțat că președintele Trump nu este purtător al noului coronavirus după ce a venit rezultatul testului făcut de liderul american.

 

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite