Tot mai multe state reduc sau elimină complet restricțiile restricțiile impuse de pandemia de COVID-19

10 februarie 2022, 14:42

MAREA BRITANIE VREA SĂ ELIMINE IZOLAREA OBLIGATORIE

Marea Britanie vrea să revină la viața normală din martie. Premierul Boris Johnson intenționează să elimine ultimele restricții până la finalul acestei luni, imediat după reluarea activității Parlamentului pe 21 februarie.

Boris Johnson, premierul Marii Britanii: Vom putea să eliminăm ultimele restricţii interne, inclusiv regula autoizolării pentru cei testaţi pozitiv, cu o lună mai devreme.

Până atunci, de mâine, se schimbă regulile pentru cei care călătoresc în Regatul Unit. Este eliminată pentru toată lumea izolarea și doar cei nevaccinati trebuie să prezinte un test negativ.

PERSOANELE NEVACCINATE DIN CEHIA POT MERGE LA RESTAURANT

Și Cehia se relaxează. De astăzi, nevaccinatii pot merge din nou la restaurant sau cinema, cu dovada unui test negativ, iar odată cu venirea primăverii, se va renunta la restricții aproape în totalitate, a anunțat premierul.

Petr Fiala, premierul Cehiei: Eliminăm obligativitatea prezentării certificatului de vaccinare sau de trecere prin boală atunci când mergem la restaurant, pentru accesarea serviciilor sau la evenimente culturale şi sportive. Treptat vom creşte şi numărul de spectatori la evenimente cu scopul ca de la 1 martie să mairămână extrem de puţine măsuri sanitare.

SUEDIA ELIMINĂ TELEMUNCA

Singura regulă care va rămâne în vigoare va fi purtarea de mască la interior, dar și aceasta se va reevalua constant în funcție de evoluția epidemiologică.

Polonia a scurtat perioada de izolare de la 10 la 7 zile, Suedia a eliminat obligativitatea muncii de acasă, iar spaniolii pot, de astăzi, să meargă fără mască pe stradă, după ce numărul de infectări s-a înjumătățit comparativ cu săptămânile trecute.

FĂRĂ MASCĂ PE STRADĂ, ÎN SPANIA

Isabel Rodriguez, purtător de cuvânt al guvernului spaniol: Acest lucru a fost posibil datorită responsabilității tuturor celor care s-au vaccinat ori au respectat regulile de protecție.

LA NEW YORK, MASCA NU MAI ESTE OBLIGATORIE LA INTERIOR

Și nu doar Europa face pași spre revenirea la viața normală. Guvernatorul statului New York a anunțat că, de astăzi, nu mai sunt obligatorii la interior nici masca de protecție, nici dovada vaccinării. Rămâne însă la latitudinea fiecărei municipalități și afaceri private să decidă ce reguli impun.

SPITALELE DIN COREEA DE SUD PRIMESC DOAR PACIENŢI COVID CU FORME GRAVE

În Coreea de Sud, de astăzi spitalele nu mai primesc pacienți COVID decât dacă au peste 60 de ani sau comorbidități. Cazurile cu forme ușoare și medii de boală trebuie să se trateze singuri la privat, pe cheltuială proprie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite