Tot mai multe state europene își accelerează măsurile de relaxare

30 mai 2020, 20:24

De astăzi polonezii pot ieși din casă fără mască. Aceasta rămâne însă obligatorie acolo unde nu se poate menține o distanță socială de 2 metri. Guvernul a anunțat și că nu mai sunt limite la numărul clienților în magazine sau a credincioșilor în biserici, dar acolo trebuie să poarte masca. Peste o săptămâna în Polonia se redeschid și cinematografele, teatrele, piscinele și sălile de sport.


Un pas și mai important în direcția normalizării vieții îl vor face austriecii care de pe 15 iunie vor renunţa la masca de protecție, cu excepția transportului public sau în acele spații închise unde nu se poate păstra o distanță socială de 2 metri.

În același timp capitala Viena se redeschide turiștilor, inclusiv străini. O ceremonie în acest sens a fost organizat de primarul orașului care în mod simbolic a repornit roata unui cunoscut parc de distracții.

Și capitala Ungariei este din acest sfârșit de săptămâna aliniată cu restul țării. Locuitorii pot să ia masa la restaurant, în interior sau să meargă în baruri și cafenele. Angajații trebuie să poarte mască și trebuie menținută o distanță între clienți. Se reiau și evenimente culturale. Se redeschid și locurile de joacă, piscinele și se permit chiar evenimente pe stadioane, dacă se respectă distanțarea între spectatori.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite