Tot mai multe îmbolnăviri de cancer. Specialiștii ne recomandă să nu ignorăm controalele periodice

25 februarie 2021, 12:11

De altfel specialiștii, spun că numărul celor confirmați cu neoplazii a crescut îngrijorător în ultima perioadă.

Oamenii vin la urgențe pentru alte probleme iar aici în urma investigațiilor medicale află că suferă și de cancer. De altfel specialiștii, spun că numărul celor nou diagnosticați a crescut îngrijorător în ultima perioadă.

O categorie aparte este cea a bolnavilor care se știu cu cancer dar în ultima perioadă, în pandemie, nu au mers la controalele periodice iar starea lor s a agravat.

Zilnic în Unitatea de Primire Urgențe de la Spitalul Sf. Spiridon din Iași ajung pacienți care sunt depistați cu boli oncologice. Aceștia vin la spital pentru diverse probleme de sănătate, dar în urma analizelor medicale, ei află că suferă de cancer.

Medicii atrag atenția că numărul acestora a fost extrem de mare pe parcursul anului 2020 și se menține pe un trend ascendent și în primele luni ale acestui an. Reprezentanții spitalului spun că o altă categorie o reprezintă pacienții cu neoplazii tratate, dar care nu merg la controalele periodice și ajung cu complicații în urgență.

Specialiștii Institutului Regional de Oncologie din Iași spun că pandemia de COVID-19 a avut un impact extrem de mare asupra populației. Oamenii s-au temut să mai vină la controalele periodice de teama infecției cu SARS CoV2. Aceștia ar trebui să conștientizeze faptul că o boala ignorată și netratată poate avea complicații extrem de grave asupra sănătății.

Specialiștii ne recomandă să nu ignorăm controalele periodice care pot descoperi din timp eventualele probleme de sănătate și la primele simptome de boală să mergem la medic pentru că e mai ușor să previi decât să tratezi.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă