Universități europene închise, din cauza focarelor de coronavirus. OMS avertizează că tinerii sunt un factor-cheie în transmiterea virusului

26 septembrie 2020, 14:29

Celebra școală hotelieră din Lausanne, în Elveția, considerată de specialiști drept cea mai bună din lume pentru formarea de manageri și angajați în industria ospitalității, și-a închis porțile. 2.500 de studenți sunt plasați în carantină după apariția a 11 cazuri de contaminare, în urma unor petreceri care au avut loc în afara campusului.

Se vor face doar cursuri online – a decis conducerea – deși toată lumea e conștientă că doar teoria nu e suficientă pentru a ajunge în top, în domeniul hotelier.

Peste 500 de studenți de la Universitatea Glasgow, din Scoția, au fost nevoiți să se autoizoleze în campus după ce s-au descoperit acolo peste 120 de cazuri de contaminare cu covid. Dar în realitate sunt mult mai multe – spun autoritățile, care tocmai au instalat în campus un laborator mobil de testare.

Focarul a apărut la Luasanne, tot după câteva petreceri organizate cu bucuria revederii, la început de an universitar.

Lausanne și Glasgow nu sunt cazuri singulare. Ultimele statistici din Franța arată că 22% din focarele active sunt în universități.

Iar în Statele Unite, sunt de asemenea o mulțime de situații de contaminare în instituțiile de învățământ superior.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite