Tot mai multe focare de coronavirus și risc de carantinare a localităților

23 iulie 2020, 20:36

În județul Argeș, localitățile Pitești, Mioveni, Ștefănești, Costești, Bălilești, Bascov, Brăduleț, Buzoești, Davidești, Micești, Stâlpeni și Vulturești sunt monitorizate pentru că au depășit limita de trei infectați la mia de locuitori. Și în comuna Călinești, la un centru al Direcției de asistență socială au fost înregistrate foarte multe cazuri. Prefectul județului spune că decizia carantinării nu va fi luată fară o analiză complexă.

Consiliul Județean a anunțat deja măsuri suplimentare. Administratorii piețelor și magazinelor vor monitoriza permanent dacă se păstrează distanța, dacă vânzătorii și clienții poartă măști și, în cazul personalului, și mănuși. Au fost suspendate toate târgurile, bâlciurile și evenimentele publice, ca și activitățile de agrement în piscine, până în 8 august.

Crește numărul focarelor și în Galați. La spitalul de copii sunt zeci de infectați.

Și la serviciul de ambulanță sunt patru cadre medicale pozitive. Alți șase angajați care au intrat în contact cu cei patru au fost trimiși acasă, în izolare.

Cadrele medicale spun că s-au protejat cât au putut de mult la serviciu însă virusul l-au luat din exteriorul unităților sanitare.

În Galați există o transmitere comunitară intensă iar una dintre explicații ar fi faptul că este perioadă de concedii. Multe dintre cadrele medicale s-au infectat după ce au intrat în contact cu prieteni sau rude care s-au întors din vacanță.

Crește vertiginos numărul de cazuri de coronavirus în toate județele Moldovei – 244 de noi infectări, cele mai multe 68 sunt în județul Bacău. La Iași un nou focar a fost descoperit la Compania de Transport public – 10 angajați din rândul personalului TESA sunt infectați. Conducerea companiei a decis reorganizarea activității.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite