Tot mai multe firme s-au reorientat spre ambalaje biodegradabile şi compostabile. Produsele de unică folosință din plastic vor fi interzise din 2021

28 martie 2019, 20:37

În această fabrică de ambalaje biodegradabile din Bucureşti se lucrează la foc continuu. Aici se fac farfurii, pahare, linguri, boluri, paie ori saci din materiale prietenoase cu mediul. Peste 3 ani, unele produse de unică folosinţă vor fi interzise, aşa că tot mai multe firme propun ambalaje biodegradabile şi compostabile.

Produsele biodegradabile pot fi făcute din amidon de cartof, amidon de porumb sau din trestie de zahăr.

Primii care au schimbat macazul înspre ecologie au fost cei din industria alimentaţiei publice şi serviciilor hoteliere. Unele baruri, spre exemplu, au renunţat la paiele din plastic, iar în anumite restaurante multe produse din plastic au fost deja înlocuite.

Potrivit Green Report, în 1974, consumul global de plastic era de 2 kg pe cap de locuitor. Astăzi este de 43 de kilograme.

O cantină din Capitală, spre exemplu, poate asigura zilnic prânzul pentru trei sute de persoane. Unii mânâncă aici, alţii îşi iau la pachet. Dacă toţi cei care îşi comandă prânzul la pachet de aici aleg felul 1, felul 2, o saltaă şi un desert, asta înseamnă patru caserole de plastic plus tacâmurile aferente. Şi vorbim doar despre plasticul care se consumă într-o cantină mică din Bucureşti.

Parlamentarii europeni au votat miercuri pentru interzicerea din 2021  a tacâmurilor şi farfuriilor din plastic de unică folosinţă, a paielor, a beţişoarelor de urechi şi a celor pentru baloane.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite