Tot mai multe falsuri. La Londra s-a deschis un centru pentru depistarea produselor falsificate

23 iulie 2019, 21:22

Multe din produsele pe bază de plante fie au elemente naturale în cantitate mai mică decât trebuie – și sunt adăugate arome artificiale –  fie nu sunt folosite părțile care trebuie din planta respectivă.

De exemplu, un șampon care ar trebui să conțină lapte de cocos are, în realitate, o cantitate aproape insesizabilă de cocos. Nu e neapărat vina producătorilor. Ei cumpără cocos vrac, procesat, din care practic s-a extras cam tot.

În ziua de azi, oamenii recurg tot mai mult la medicamente și suplimente naturiste, dar nu sunt întotdeauna conștienți de efectele dăunătoare pe care produsele le pot avea, în cazul în care nu sunt preparate cum trebuie sau doza din respectivele plante nu e cea corectă.

Laboratorul de la grădinile botanice din Londra autentifică produse, atât pentru companii, cât și pentru autorități. Sunt testate produse din orice domeniu.

Una dintre soluții pentru eliminarea falsurilor de pe piață ar fi ca marii fabricanți să înăsprească verificările de calitate în ceea ce privește materia primă vegetală.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite