Tot mai multe țări europene înăspresc restricțiile. Proteste violente în zeci de orașe italiene

27 octombrie 2020, 18:33

ITALIA

Mii de italieni au ieșit pe străzile marilor orașe pentru a contesta noile restricții anti-Covid. Au aruncat cu petarde și sticle în forțele de ordine, care au răspuns cu gaze lacrimogene și tunuri cu apă. Grupuri de tineri au vandalizat mai multe magazine de lux și câteva persoane au fost arestate.

Scene similare de violență s-au înregistrat și la Milano, Napoli, Palermo și Roma. Oamenii au ieșit în stradă imediat după ora 6 seara, ora când s-au închis barurile și restaurantele.

Tot ca parte din noile restricții, se închid cinematografele și sălile de sport, în multe regiuni sunt interdicții de circulație pe timpul nopții, iar liceele și universitățile și-au mutat 75% din cursuri online. Noile măsuri sunt în vigoare timp de 30 de zile până pe 24 noiembrie.

CEHIA

Și cehii înăspresc măsurile anti-Covid după o săptămână în care media zilnică de cazuri noi este de peste 12 mii de infectări. După ce au închis restaurante, cinematografe și săli de sport, guvernanții au anunțat și restricții de circulație.

Roman Prymula, ministrul Sănătăţii din Cehia: “Din 28 octombrie ora 00:00 şi până pe 3 noiembrie în toată Cehia se interzice deplasarea persoanelor între orele 21:00 – 5:00”.

FRANŢA

În același interval orar nu au voie să iasă din casă nici 46 de milioane de francezi din Paris și alte 8 mari orașe. Autoritățile discută măsuri și mai dure, care potrivit unor surse citate de presă ar include chiar interdicția de a părăși domiciliul în weekenduri sau zile libere, idee vehiculată și în unele provincii spaniole.

RUSIA

Rusia care a raportat un nou record de decese asociatre COVID-19, 320 în 24 de ore, a anunțat că de acum masca va fi obligatorie în spațiile publice din toată țara iar barurile și restaurantele trebuie să se închidă pe timpul nopții.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite