Tot mai multe școli suspendă cursurile la clasă și recurg la predarea online

20 octombrie 2021, 09:14

La mijlocul lunii septembrie, în toata ţara, doar puțin peste 1000 de elevi și preşcolari erau infectaţi cu SARS-CoV 2. Dar într-o lună numărul celor bolnavi a crescut de 15 ori. Sunt peste 16.000 în toată țara, cei mai mulți în orașe. Iar o parte sunt chiar internați în spital. 6 minori, sunt tratați în Iași la terapie intensivă.

Creșterea numărului de copii bolnavi determină școlile în care învață să suspende cursurile în clase pentru câte o săptămână sau două.

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Părinţilor, filiala Iaşi, susţine că ar fi fost mult mai bine dacă s-ar fi luat în calcul mutarea tuturor orelor în online, din cauza ratei de infectare, care a ajuns astăzi în municipiul Iaşi la 12,50 de cazuri la mia de locuitori.

În judeţul Iaşi, peste 470 de clase şi 11 școli au optat pentru sistemul online. Trei dintre școli au și probleme de infrastructură.

La nivelul întregii ţări, în peste 3.300 de unităţi de învăţământ cel puţin o clasă sau grupă este online, iar în cel puţin 168, activitatea faţă în faţă este suspendată din cauza numărului mare de infectări cu Covid19.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite