Tot mai mulți tineri români aleg să plece la studii în străinătate

28 februarie 2019, 18:37

Iulia a urmat cursurile de licență în Anglia, unde a studiat teatru contemporan și experimental. Un domeniu străin universităților din România, dar pe care profesorii englezi reușesc să-l predea cu succes studenților veniți din toată lumea.

Ai tot timpul un mentor, un profesor care îți supraveghează progresul. Ai întâlniri la câteva luni cu el și te întreabă ce îți place și ce nu îți place, pe ce parte ai vrea să te dezvolți. Lucru care la noi nu se întâmplă. Profesul este pus pe un piedestal. Studentul trebuie să asculte și să repete ce i se spune” – consultant educațional, Iulia Popa.

După ce a susținut numeroase spectacole, pe care le-a și construit de la zero, Iulia a decis să schimbe macazul: și-a completat studiile cu un masterat în domeniul educației, în Belgia. Iar de doi ani s-a întors în România să-i consilieze pe tinerii care vor să plece la studii în străinătate.

Statisticile arată că numărul celor care vor să studieze în străinătate a crescut cu 20%, față de anul trecut.

Universitățile din Marea Britanie sunt pe primul loc în topul preferințelor.

În Marea Britanie, studiile se pot plăti cu împrumuturi guvernamentale, pe care studenții le rambursează abia când se angajează și ajung să câștige 21.000 de lire sterline pe an.

În topul preferințelor se numără și universitățile din Olanda, Elveția, Franța, Germania și Canada.

Weekendul acesta, universitățile din străinătate își vor prezenta oferta la cel mai mare târg educațional internațional.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite