EXCLUSIV

Tot mai mulți pasageri reclamă în București nereguli din partea controlorilor RATB, care spun, la rândul lor, că sunt amenințați de șefi să dea amenzi

S-au înmulțit controalele în mijloacele de transport în comun din Capitală, la fel și abuzurile. Tot mai mulți pasageri reclamă nereguli din partea controlorilor. Aceştia încearcă să-i amendeze mai ales pe cei care, culmea, și-au plătit un bilet. Explicația vine din partea altor angajați ai Regiei. Spun că si controlorii sunt amenințați, la rândul lor, de către șefi, care le impun o normă zilnică de amenzi. Din partea conducerii instituției nu a venit, deocamdată, nicio reacție.

31 Iulie 2018, 18:55 (actualizat 31 Iulie 2018, 23:23) |
Umiliți de angajații RATB
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Scene desprinse parca dintr-un film de acțiune s-au petrecut în urmă cu doar câteva zile, într-unul dintre mijloacele de trasnport în comun din Capitală. Protagoniștii: un echipaj de control al RATB și o tânără care nu a fost lăsată să își valideze cardul imediat ce a urcat în autobuz. Controlorii voiau să îi dea amendă tinerei, dar în apărarea ei au sărit ceilalți pasageri.

Discuție controlor- călători:

Călător: Nu-i corect! Dar ele, într-adevăr, numai ce au urcat!

Controlor: Domnişoara, în loc să valideze, şi-a găsit loc liber!

Călător:  Am abonament şi nu sunt obligată să îl validez. Deja am plătit pe toată luna!

Astfel de scene, în care oamenii sunt umiliți în mijloacele de transport în comun, sunt reclamate tot mai des de călători.

O explicație pentru această agresivitate vine chiar din rândul angajaților RATB. Valer Ciobănescu este unul dintre șoferii cu experiență de peste 15 ani în cadrul instituției și spune că neregulile sunt generate de situația din interiorul Regiei: "Controlorii sunt agresați, amenințați chiar de șefi. [...] Pur și simplu le impun o normă: 'Astăzi vreau să veniți cu 10 amenzi de persoană, astăzi vreau să veniți cu 3 amenzi de persoană'.

Situație confirmată și de o serie de documente oficiale, transmise tot de către angajați conducerii instituției, dar cărora nu le-a fost găsită rezolvare. Într-o adresă trimisă Regiei, un controlor spune că unul dintre superiori a impus o normă de două suprataxe și trei procese verbale pe zi. "În situaţia în care nu realizăm această normă, începe cu presiunea prin apeluri telefonice, mesaje SMS, ameninţări şi expresii de genul'Mai ai nevoie de un loc de muncă, nu ești bun de controlor, stai acasă ori ieşi la pensie'.

Contactați în legătură cu aceste nereguli semnalate atât de călători și angajați ai RATB, oficialii insituției au amânat să ofere un răspuns pentru perioada maximă prevăzută de lege, adică 30 de zile.

Aceeași solicitare transmisă de jurnaliștii TVR cerea și explicații referitoare la cuantumul amenzilor aplicate anul acesta și investițiile care au fost făcute pentru îmbunătățirea transportului în comun.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 22°C
IASI 19°C 20°C
CLUJ 15°C 19°C
CONSTANTA 15°C 16°C
CRAIOVA 17°C 18°C
BRASOV 15°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI