Tot mai mulți europeni își înving scepticismul față de vaccinarea împotriva coronavirusului

9 februarie 2021, 21:04

Portughezii declară că se tem de boală mai mult decât de efectele secundare ale vaccinului. O constatare făcută după ce țara lor a ajuns pe locul al patrulea în lume, ca rată a infectărilor.

72 la sută dintre spanioli s-ar vaccina imediat, deși acum două luni procentul era la jumătate.

Deși încrederea spaniolilor în vaccin s-a dublat, dozele sunt puține, iar ritmul destul de lent.

Dorința de a se vaccina este atât de mare în Spania, încât sute de persoane au sărit chiar peste rând, iar negocierile pentru a afla care va fi următoarea categorie sunt aprinse: unele regiuni vor să imunizeze chelnerii și personalul din HoReCa, altele cer ca profesorii, polițiștii sau personalul esențial să aibă prioritate. Cert este că a doua etapă începe în martie, iar decizia va fi anunțată la nivel național.

Cunoscuți ca o națiune sceptică și mai degrabă greu de reformat, francezii își schimbă ușor, ușor percepția despre vaccinare.

Creșterea ritmului de vaccinare și informarea legată de efectele secundare ale vaccinului i-au făcut pe francezi să capete încredere în serul anti-covid. Obiectivul guvernului este ca până la sfârșitul lunii februarie peste 2,5 milioane de francezi să fie imunizați.

Ultimele sondaje arată că 56% dintre francezi intenționează să se vaccineze, un procent în creștere, față de 38% în luna decembrie.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite