Tot mai mulți copii ajung la spital cu Covid-19. Medicii atrag atenția că minorii reprezintă un puternic factor de transmitere a virusului în comunitate

15 aprilie 2021, 18:29

Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” are patru paturi destinate bolnavilor de Covid-19, toate în secția de Terapie Intensivă și toate ocupate până ieri. Unul dintre pacienţi a fost însă transferat la Spitalul „Victor Babeș”, alţi trei copii bolnavi, în stare gravă, au rămas intubaţi. Cel mai mic are 1 an și jumătate, iar cel mai mare, 17 ani.

Dr. Mihai Gafencu, director medical al Spitalulului de Copii „Luis Turcanu” Timișoara: „Sunt doi adolescenți, o fată și un băiat, amândoi intubați, amândoi cu patologie legată de boli genetice și un alt treilea caz din județul vecin, care are 1 an și jumătate și comorbidități multiple”.

În ultimul an, la Spitalul de Copii au fost internați aproximativ 15 micuţi bolnavi de Covid-19. Au avut sindromul inflamator provocat de infecția cu SARS-CoV-2.

Și la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timsioara au ajuns, în ultimele luni copii cu forme medii de Covid-19.

Medicii atrag atenția însă că minorii reprezintă un puternic factor de transmitere a virusului în comunitate. Așa că recomandă testarea celor mici la primele semne de boală.

Potrivit medicilor, Covid-19 are aceleași simptome la copii ca și la adulți, doar că în cazul micuţilor predomină simptomele digestive.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite