Tot mai mulți șoferi lăsați fără permise în urma deciziilor medicilor. După schimbarea Codului Rutier, și medicii specialiști sunt obligați să anunțe poliția dacă un pacient nu ar trebui să mai conducă

Medicii au lăsat peste 1.200 de șoferi fără permis de conducere, de 3 ori mai mulți față de anul trecut! Conform noului Cod Rutier, orice medic poate anunța politia dacă o persoană este inaptă din punct de vedere medical sau psihologic. Așa că mulți șoferi au devenit pietoni în urma controalelor medicilor specialiști.

29 Noiembrie 2019, 19:55 Știrile TVR |
Șoferi lăsați fără permise
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Ministerul Sănătății a stabilit peste 40 de afecțiuni cardiovasculare incompatibile cu permisul de conducere. Nu pot șofa nici persoanele care suferă de anumite forme ale diabetului zaharat, cu risc de hipoglicemie.

Odată cu schimbarea Codului Rutier, nu doar medicii de familie, ci și cei specialiști sunt obligați să anunțe poliția în cazul în care un pacient nu ar trebui să mai conducă.

Există însă și șoferi care încearcă să ascundă problemele de sănătate, pentru a nu deveni pietoni.

Medicii susțin că, dacă legea ar specifica clar unde și cum trebuie trimise sesizările, numărul șoferilor rămași fără permis din motive medicale ar fi mai mare.

O altă problemă este faptul că doctorii nu au de unde să știe dacă o persoană cu afecțiuni cardiovasculare sau diabet are sau nu permis de conducere.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 31°C 27°C
IASI 28°C 20°C
CLUJ 25°C 17°C
CONSTANTA 27°C 23°C
CRAIOVA 26°C 22°C
BRASOV 26°C 16°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI