Toronto, luat cu asalt de români. Sute de suporteri au susținut-o pe Simona Halep, campioana en-titre, la primul meci de la Rogers Cup

10 august 2017, 17:36

Sute de români din comunitatea de peste 40.000 a statului Ontario au încurajat-o pe Simona Halep la primul meci câştigat la Open-ul Canadei, unde sportiva noastră încearcă să-şi apere titlul cucerit în 2016, la Montreal.

(w500) Fanii Simo

„Mă simt întotdeauna bine. Publicul a fost extraordinar din nou. Mulţi români, mă bucur şi vreau să le mulţumesc că sunt alături mereu de mine în Canada şi sper să câştig şi meciul al doilea”, a declarat Simona după ce a învins-o pe slovaca Magdalena Rybarikova în două seturi, 6-3, 6-4.

(w500) Mesaje pen

Simona Halep a fost aşteptată de români, cărora le-a dat autografe pe steaguri tricolore, mingi şi programe de meci.

„Bineînţeles că este şi un pic de presiune când îi aud, dar transform presiunea în ceva pozitiv şi încerc doar să iau energia pentru a lupta până la sfârşit”, afirmă sportiva aflată pe locul 2 WTA.

(w500) Simona Hal

Simona Halep,  a doua favorită a competiției și deținătoarea titlului la Rogers Cup (anul trecut, la Montreal), s-a calificat, miercuri, în optimile de finală ale turneului WTA de la Toronto, dotat cu premii totale de 2.434.389 dolari, după ce a învins-o pe Magdalena Rybarikova, cu 6-3, 6-4. Românca s-a impus după o oră și 38 de minute în fața unei adversare venite din postura de lucky loser.

(w500) Fanii Simo

 

În primul set, cele două jucătoare au mers cap la cap până la 3-3, după care Simona a preluat controlul cu ajutorul serviciului și a reușit un break decisiv, câștigând manșa inaugurală cu 6-3

Rybarikova a început bine setul al doilea, și-a făcut serviciul, dar românca a egalat și apoi a reușit un break pentru 2-1. Simona  și-a pierdut imediat serviciul (2-2), dar a revenit la conducere și chiar s-a desprins la 4-2.

Rybarikova a recuperat diferența și a egalat, 4-4, dar Halep a făcut un nou break, iar apoi a încheiat setul cu 6-4.

(w620) Simona Hal

Halep și-a asigurat un cec de 28.030 dolari și 105 puncte WTA, iar în optimi o va înfrunta pe cehoaica Barbora Strycova (31 ani, 26 WTA). Simona conduce cu 3-1 în meciurile directe, obținând ultima victorie anul acesta, la Stuttgart, cu 6-2, 6-3, în optimi.

(w500) Darren Cah

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite