Tornadele fac victime în Statele Unite: Zeci de oameni au murit, iar în statul Kentucky a fost declarată stare de urgență. Mii de locuințe au rămas fără curent electric

11 decembrie 2021, 14:24

Patru tornade de mare intensitate au lovit cu putere Kentucky unde au devastat zece comitate. Una dintre ele a traversat statul pe o distanță de 365 de kilometri distrugând sute de case. Guvernatorul Andy Beshear a spus că au murit intre 50 și 100 de oameni, dar bilanțul tragic ar putea fi mult mai mare.

ANDY BESHEAR, guvernatorul statului Kentucky: „A fost una dintre cele mai dure nopţi din istoria statului Kentucky. Unele zone au fost lovite atât de greu încât e foarte greu de descris în cuvinte. Le spun tuturor familiilor care au simţit impactul acestor furtuni că suntem aici pentru ele. Vă iubim şi ne rugăm pentru voi.”

Au fost distruse și zeci de clădiri din cărămidă. Cele mai mari distrugeri sunt în Mayfield, în vestul statului. 110 oameni erau într-o fabrică al cărei acoperiș s-a prăbușit. Mulți dintre ei au fost prinși sub dărâmaturi.

Tornade puternice au lovit și Illinois, Tennessee, Arkansas, Missouri. Acoperișul unui depozit al companiei Amazon s-a prăbușit parțial la Edwardsville, statul Illinois. Zeci de persoane care lucrau acolo au fost prinse sub dărâmături.

60.000 de oameni au rămas fără curent electric. Serviciul Național Meteorologic a declarat alertă de tornade în Arkansas, Missouri, Tennessee și Kentucky.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite