Topul investițiilor străine. 6 dintre județele cu cele mai mari investiții directe sunt în Transilvania

27 februarie 2018, 10:00

Timișoara vine prima după București, urmează apoi Brașovul, iar Mureșul și Clujul sunt pe locurile 5 și 6. Alba și Arad au de asemenea investiții străine de peste un miliard de euro. La Cluj, investițiile străine sunt găzduite în parcuri industriale și în afara acestora. Companiilor străine le convine că mâna de lucru este mai ieftină, dar la fel de competentă ca în oricare alt colț al Europei.

Banca Naţională a inclus pentru prima dată, în studiul său legat de investiţiile străine în România, datele defalcate pe judeţe. Bucureștiul este lider, cu aproape 36 de miliarde de euro, iar Timișoara ocupă locul al doilea, cu a zecea parte din sumă. Brașovul este pe locul al treilea, iar Mureșul pe al cincilea. Clujul ocupă poziția a șasea, cu investiții de aproape 1,7 miliarde de euro.

La Cluj, în parcul industrial Tetarom I, lucrează circa 1.800 de persoane. Sunt și investitori români, dar și străini. În total, în cele 3 parcuri industriale funcționale ale Clujului lucrează aproximativ 11.000 de persoane.

La Cluj se vor mai deschide două parcuri industriale.

Nu doar costurile reduse îi atrag pe investitori în această parte a lumii, ci și faptul că în țări din centrul și Estul Europei sunt locate și alte unități de producție ale unor companii multinaționale, de unde vine sau unde se transportă marfa mai rapid.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă