Too much – expoziție de obiecte-ghicitori. Ceramica glazurată, mediul preferat al artistei Maria Pop Timaru

6 aprilie 2018, 16:08

Maria Pop Timaru este nepoata cunoscutei ceramiste Eugenia Pop și e doctor în Arte Vizuale. De aproape 20 de ani crează sculpturi, instalaţii, obiecte şi performance, dar s-a specializat în ceramică sub îndrumarea mătuşii sale.

Lucrările Mariei Pop Timaru sunt de fapt obiecte-ghicitori care provoacă vizitatorii. De la shaorme gigant, cârnaţi, o maşină a timpului, şi până la faimosul Oracol, traseul printre creaţiile artistei poate fi ameţitor.

Maria Pop Timaru nu pune frână atunci când vine vorba de materialităţi şi senzaţii, de personaje absurde sau fantastice, de materiale kitch şi ironii.

Fostul  Combinat al  Fondului Plastic a devenit recent un hub artistic al Bucureştiului.

Tot la fostul combinat la fondului plastic, la Galeria Nicodim puteţi vizita acum  şi expoziţia Formal Encounters unde, obiectele de artă pot fi şi distractive – măsuţe de pe care îţi alunecă paharul, scaune de pe care aluneci sau un bar care se mişcă.

Proiectul cafenelei a fost realizat de Daniela Pălimariu, artist contemporat care creează în general lucrări pentru a încuraja publicul să interacţioneze cu arta. Obiectele de mobilier pot  fi folosite chiar la diverse evenimente sau pot rămâne o zonă nu atât de relaxantă pentru cei mai curajoşi vizitatori.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite