Toni Grecu a povestit, pentru TVR, momentele de coșmar Covid prin care a trecut. Cum a fost nevoit să fugă cu tot cu butelia de oxigen, la incendiul de la Matei Balș

Toni Grecu a trăit clipe de coșmar în cele două luni de când se chinuie să revină la o viaţă normală, după infecția cu SARS-CoV-2. Fondatorul grupului Divertis a povestit pentru Televiziunea Română cum a traversat această perioadă grea în care a fost internat în două spitale din Bucureşti. Și a promis că nu va scrie vreodată un scenariu despre aceste zile.

08 Martie 2021, 17:22 (actualizat 09 Martie 2021, 00:11) |
Momente de cosmar pentru Toni Grecu
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Acum două luni au început simptomele. Toni Grecu povestește că inițial a făcut un test rapid, care a ieșit pozitiv. Rezultat confirmat ulterior și de testul PCR. Apoi a început calvarul. Actorul spune că cea mai dură parte a bolii a trăit-o acasă, în primele zile, când a avut frisoane şi temperatură.

TONI GRECU, actor: „La mine, boala a debutat foarte brutal. În a patra zi, când am făcut 39 de grade, am plecat la spital”.

Medicii de la Matei Balş au constatat că plămânul actorului era afectat în proporţie de 50 la sută, a fost internat şi pus pe oxigen. Se amuză amar și spune că pulsoximetrul a devenit prietenul său de şapte săptămâni. Medicii nu i-au permis actorului nici măcar să se mai ridice de pe scaun.

TONI GRECU, actor: „Eu m-am speriat atunci. Am spus - de ce să stau eu în scaunul ăsta? Abia peste câteva zile mi-am dat seama că scaunul ăla avea un rost”.

Deşi sub tratament, boala a evoluat. Actorul povesteşte cum avea din ce în ce mai puţin aer. Nu putea face vreun pas fără butelia de oxigen. Toni Grecu ne-a mărturisit că, fiind o formă severă, au fost trei săptămâni de încercare, când i-a fost administrat tratamentul maximal. A prins în spital şi incediul de la Matei Balş.

TONI GRECU, actor: “Ce a fost acolo la incendiu, a fost o nenorocire, pentru că a trebuit să fug, să fug!! când eu n-aveam aer, cu butelia, eram cu masca. Şi paramedicul ţinea butelia şi mă trăgea de glugă. Ţinea aşa, ca să nu cad. Asta era respiraţia mea. E cea mai mare loterie pe care a inventat-o Dumnezeu, vreodată”.

A fost apoi internat într-un spital privat, şi, pentru că a răspuns la tratament, după 9 zile a revenit acasă. Acum se recuperează, inclusiv cu kinetoterapeut.

TONI GRECU, actor: “Trebuie monitorizată starea omului, ca să poată să scape de sechelele pe care boala le lasă la plămâni. De aproape două luni de zile am intrat într-o dramă personală”.

Toni Grecu vrea acum să se vaccineze, ca să scape de frică de boală.

TONI GRECU, actor: „Următorii paşi sunt ăştia”.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 21°C
IASI 18°C 20°C
CLUJ 13°C 16°C
CONSTANTA 15°C 17°C
CRAIOVA 17°C 20°C
BRASOV 12°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI