Tone de mănuși, măști și șervețele dezinfectante blochează canalizările din SUA. Instalatorii, la mare căutare în vreme de pandemie

5 iunie 2020, 07:48

Cum hârtia igienică a devenit un lux la începutul pandemiei, americanii au înlocuit-o cu șervețele umede. Numai că acestea nu se dizolvă în contact cu apa, ci se transformă în dopuri care blochează canalizarea orașului.

Toate apelurile insistente făcute de autorități au fost ignorate. Așa a crescut numărul intervențiilor, iar în stațiile de reciclare a apelor menajere se strâng zilnic tone de mănuși, măști sau șervețele umede care au fost aruncate la toaletă.

Lyn Riggins, purtător de cuvânt Ape menajere SUA: „Numai în martie şi aprilie, în plină pandemie, la o singură staţie de pompare a apei, am strâns 17 tone de şerveţele. Oamenii aruncă mereu şerveţele la toaletă, dar cantitatea lor a crescut acum uluitor„.

În ultimii ani s-au cheltuit milioane de dolari pentru staţii de reciclare a apelor menajere. Pompele sofisticate riscă să se strice dacă oamenii vor continua să arunce măștile și mănușile la canal.

De cealaltă parte, și consumatorii cheltuiesc sume considerabile atunci când canalizările refulează în casele lor. De altfel, pe timpul pandemiei, cei mai căutați oameni, după medici, au fost instalatorii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite