Tone de gunoaie, aduse de viitură în Barajul de la Piteşti. Gunoaiele au venit de pe un pârâu din Argeş

8 mai 2019, 19:41

Așa arată viitura, plină de gunoaie, care a coborât ieri din satul Păuleasca şi a ajuns până în barajul de lângă Pitești. În drumul său, a trecut prin mai multe localități. Oamenii de acolo au fost îngroziți.

Viitura a fost atât de mare, încât a blocat două ambulanțe chemate să salveze o femeie din satul Păuleasca. Pacienta intrase în stop cardio respirator atunci când au ajuns medicii și nu au putut să o resusciteze.

Ambulanțele nu au mai reușit să plece din sat, pentru că drumul neasfaltat trecea chiar pe lângă pârâul care ieșise din matcă.

Deocamdată, autoritățile au constatat dezastrul lăsat în urmă de viitură plina de gunoaie. Iar, la barajul de la Pitești, angajații administrației au început să curețe apa.

„Am mai făcut o ecologizare aici în aprilie, când am adunat o tonă și jumtate de deșeuri din baraj, a spus ministrul Apelor, Ioan Deneş

Echipe de la Garda de Mediu vor merge prin toate satele de pe traseul pârâului și vor vedea exact cine trebuie sancționat pentru tonele de gunoaie aduse de viitură.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite