Tone de carne expirată din 2019, în Costineşti. Ministerul Afacerilor Interne urmează să stabilească dacă în acest caz se va întocmi dosar penal

7 august 2022, 13:05

Acţiunea a vizat un singur operator economic, care are mai multe puncte de lucru în staţiune, şi a fost coordonată de către structurile din cadrul MAI, iar la verificări au fost prezenţi, pe lângă comisarii ANPC, şi reprezentanţi ai ANAF şi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Potrivit şefului de la Protecţia Consumatorului, au fost găsite cantităţi mari de carne, mirodenii, murături şi diverse materii prime expirate de mai mulţi ani, în unele cazuri, chiar trei ani.

Cantitatea de carne a fost indisponibilizată, în vederea distrugerii.

Totodată, au fost identificate mai multe înscrisuri utile cauzei, acestea fiind ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

După control, au fost depistate și conduse la sediu, pentru audieri, 43 de persoane.

La activități au participat luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța.

Cercetările continuă, în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

ANPC nu a aplicat dat nicio amendă în acest caz, având în vedere că acţiunea a fost a Ministerului Afacerilor Interne, care urmează să stabilească dacă în acest caz se va întocmi dosar penal.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite