Toate piețele agroalimentare din județ rămân deschise în județul Mureș

Prefectul judeţului Mureş, Mara Togănel, a anunţat, luni, că toate pieţele agroalimentare din judeţ rămân deschise, după ce a avut discuţii cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Mureş şi cu primarii, în privinţa prevederilor legale aplicabile acestor zone.

09 Noiembrie 2020, 16:00 (actualizat 09 Noiembrie 2020, 16:05) Știrile TVR |
Piață agroalimentară / FOTO: arhiva

"Pieţele din judeţul Mureş funcţionează la fel ca şi până acum. Vă îndemn să consumaţi de la producătorii locali, iar atunci când mergeţi în pieţe, la fel ca în orice alt loc public, să purtaţi masca în mod corect, să păstraţi distanţa faţă de cei din jur şi să vă dezinfectaţi mâinile", a arătat Mara Togănel, într-un comunicat de presă.

Prefectul a arătat că în judeţ Mureş nu există pieţe agroalimentare care să funcţioneze în spaţii închise, astfel că niciun astfel de obiectiv nu îşi va suspenda activitatea începând de luni.

"Prin Hotărârea de Guvern 935 din 5 noiembrie 2020 au fost aduse unele modificări şi completări la Hotărârea de Guvern nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Modificările care fac referire la pieţele agroalimentare sunt următoarele: Art. 10 — (1) În condiţiile art. 5 alin. (3) lit. f) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare, se suspendă activitatea pieţelor agroalimentare în spaţii închise, târgurilor, bâlciurilor, pieţelor mixte şi volante şi a talciocurilor, definite potrivit art. 7 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comerţului cu produse şi servicii de piaţă în unele zone publice, cu modificările şi completările ulterioare. (2) Prin excepţie de la alin. (1), se permite activitatea pieţelor agroalimentare ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecţie sanitară", se mai precizează în comunicatul de presă menţionat.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ECONOMIE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 1°C
IASI 0°C 1°C
CLUJ 1°C 0°C
CONSTANTA 4°C 1°C
CRAIOVA 1°C 4°C
BRASOV 0°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI