Toate liniile de cale ferată afectate de vremea nefavorabilă au fost deschise circulației

6 februarie 2020, 16:48

„Echipele de intervenție din cadrul Regionalei CF Timișoara, Iași și Brașov au finalizat toate operațiunile desfășurate pe distanțele Topolovăț – Recaș, Nădejdea – Lunca de Mijloc – Livezi Ciuc și Silhoasa – Larion – Grădinița – Coșna, unde au acționat permanent încă din cursul nopții pentru eliberarea liniilor de cale ferată de arborii prăbușiți de pe versanți, remedierea deranjamentelor la linia de contact și înlocuirea elementelor avariate”, potrivit unui comunicat.

Toate magistralele feroviare sunt operaționale, nu există trenuri blocate, iar trenurile circulă în condiții normale de trafic.

Dispeceratele CFR vor menține în continuare legătura cu dispeceratele operatorilor de transport feroviar și vor transmite permanent informații despre condițiile meteo și de trafic înregistrate pe fiecare regională de cale ferată, mai spune compania.

CFR arată va lua în continuare toate măsurile necesare pentru ca traficul feroviar să se desfășoare în condiţii de siguranţă.

Totodată, CFR Călători a majorat joi numărul trenurilor anulate din cauza condițiilor meteo de la 61, la ora 12:50, la 74, la ora 15:30, informează compania. Acestea trebuiau să circule joi și vineri.

În Gara de Nord din București, trenurile au avut întârzieri record din cauza vremii nefavorabile.

Interregio de la Arad a ajuns cu 6 ore și jumătate mai târziu decât era planificat, iar cel de Timișoara, cu 4!

Planurile călătorilor au fost date peste cap. Unii dintre ei aveau trenuri de legătură.

Întârzieri și situații confuze au fost și la plecări. Călătorii care voiau să meargă la Suceava au fost direcționați pe un peron unde era garat trenul de Brașov.

Au fost și câteva trenuri care au avut probleme tehnice pe traseu.

Reprezentanții CFR le recomandă călătorilor să se informeze înainte de a pleca la drum.

Până la orele amiezii, peste 70 de trenuri au fost anulate la nivelul întregii țări.

De peste 10 ani, România amână aplicarea unui regulament european care permite acordarea de despăgubiri sau rambursarea biletelor pentru trenurile care au întârzieri mai mari de o oră. Compensațiile s-ar putea acorda abia din 2024.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite