Toate drumurile vin de la Roma, în România. Jurnaliștii de la Radio Vatican vor transmite vizita Papei Francisc în șase limbi

29 mai 2019, 19:52

Preotul Adrian Dancă este jurnalist la Radio Vatican din 2004. Sunt ani de zile de când așteaptă ca încă un Suveran Pontif să pună piciorul pe pământ românesc. Și-a făcut bagajele și vine alături de alți colegi în România ca să relateze despre vizita Papei Francisc.

Jurnaliștii Radio Vatican vor transmite vizita Papei Francisc în șase limbi: italiană, engleză, franceză, spaniolă, portugheză și arabă.

Preotul Adrian Dancă a avut ocazia să stea de mai multe ori față în față cu Sfântul Părinte. Îi admiră simplitatea, profunzimea și sinceritatea. În opinia jurnalistului, Papa Francisc a văzut în România un model de comuniune între confesiuni, o Europă în miniatură.

Încă de la începutul pontificatului său, Papa Francisc a furat inimile catolicilor și nu numai, din lumea întreagă. Iar românii care i-au ajuns în preajmă au trăit emoții mari.

Marian, de exemplu, a fost chemat la Vatican în duminică Floriilor, pentru a citi o rugăciune în limba română.

Marian muncește în construcții în Italia, de 20 de ani. Ar fi vrut să își ia concediu ca se numere printre pelerinii din țara lui, la sosirea Papei, dar nu a fost posibil. Alți români au fost mai norocoși și sunt în drum spre casă, special pentru a trăi emoția vizitei istorice a Suveranului Pontif în România.

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite