Toate drumurile naționale au fost deschise traficului. Este în continuare cod galben de vânt puternic și ninsori în 13 județe

19 ianuarie 2018, 08:20

Nu mai sunt drumuri naționale blocate, dar rămân închise 8 drumuri județene în Caraș-Severni, Iași și Vaslui.

Restricție de 3, 5 tone în Constanța pe două tronsoane de drumuri naționale.

Portul Midia rămâne închis din cauza vântului puternic.

Cursurile au fost suspendate astăzi în 30 de unităţi şcolare din 4 judeţe.

 

Cele mai multe probleme sunt în judetele Tulcea şi Iaşi, unde vântul viscoleşte zăpada.

30 de maşini sunt blocate în apropiere de Tulcea.

Potrivit Companiei Naţionale pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere, nu mai sunt drumuri naţionale închise, dar pe 7 tronsoane de pe 5 drumuri naţionale, circulaţia este restricţionată pentru vehiculele mai mari de 3,5 tone.

Circulaţia feroviară este blocată pe ruta Constanţa -Tulcea.

Viscolul năprasnic care a blocat țoselele în județul Iași a făcut și o victimă. Un bărbat de 83 de ani cu probleme cardiace a murit. Ambulanța trimisă în ajutorul lui a rămas blocată în troienele de 2 metri. Când au ajuns la el medicii era prea târziu.

 

La un pas de moarte a fost și o femeie de 78 de ani. Cele două salvări trimise să o salveze s-au înzăpezit. Până la urmă bolnava a fost dusă la spital cu o șenilată.

Drumul dintre Iași și Voinești a fost impracticabil și oamenii nu au mai putut ajunge acasă. Utilajele curățau șoseaua și în câteva ore vântul punea din nou zăpada pe drum.

Așa că unii oameni au ales să meargă pe jos.

În județul Constanța viscolul a pus la pământ mai multe linii de înaltă tensiune care alimentau stațiile de pompare a apei. Zeci de localități au rămas fără apă potabila. O gravidă căreia îi venise sorocul a fost transportată  cu o șenilată din Ceamurlia de Sus până la spitalul Județean din Tulcea.

La Galați o copertină încărcată de zăpadă s-a prăbușit peste două mașini.

Vijelia a lăsat fără curent electric peste 77.000 de consumatori din toată țara.

Vremea rea a provocat și accidente spectaculoase. La Adjud un TIR a derapat și a intrat direct în parterul unui bloc.

Iar la Agigea circulația pe podul nou a fost blocată după ce vântul a smuls prelata unui camion și l-a împins de pe șosea.

Pentru aproape 24 de ore, în zonele de munte s-a simțit un adevărat asediu al vremii.

În zonele care s-au aflat sub incidenţa codului portocaliu, a nins fără încetare, iar vântul a bătut cu aproape 100 km/oră. Șoselele au fost acoperite de gheață, iar drumul care face legătura dintre orașul Novac şi staţiunea Rânca a fost închis circulației până după amiază.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite