„Toată lumea știe, Cupa e-n Bănie!” Craiova a câştigat Cupa României după 25 de ani, în fața lui FC Hermannstadt

28 mai 2018, 08:48

Considerată cu șansa a doua, Hermannstadt a început mai bine finala cupei și Tătar i-a dat primele emoții lui Mitrovic. Sibienii și-au continuat ofensiva și mingea reluată cu capul de Dîlbea nu a fost fructificată de Blănaru.

Replica oltenilor nu a întârziat și, în minutul 29, Gustavo a deschis scorul cu un șut la colțul lung. Mai mult, oltenii își puteau mări avantajul, dar Căbuz a respins în corner execuția lui Zlatinski.

Prima repriza s-a încheiat cu ocazia lui Băluță și, la pauză, Craiova a condus cu 1-0. La reluare, Petrescu nu a profitat de devierea slabă a lui Mitrovic și a trimis peste poartă. În loc de 1-1, oamenii de națională ai oltenilor au făcut 2-0. Băluță i-a pasat perfect lui Mitriță, care a majorat scorul din fața porții. Același Băluță, scăpat singur, a irosit ultima ocazie de gol și Craiova, învingătoare cu 2-0, a adus Cupa în Bănie dupa 25 de ani.

Oltenii au luat cu asalt Bucureștiul și Arena Națională. În frunte cu Ilie Balaci, fanii au creat o atmosferă de mare sărbătoare, completată de o coregrafie specială. Golurile lui Gustavo și Mitriță au declanșat fiesta în tribune, iar finalul partidei i-a găsit pe suporteri intonând noul imn, „Așa e la Craiova”.

Selecționerul Contra nu a lipsit de la meci și i-a învoit pe jucătorii chemați la națională pentru a lua parte la sărbătorea din Bănie.

După Cupă, oltenii se gândesc sezonul viitor și la titlul de campioană.

Toate terasele din centrul orașului au fost luate cu asalt de suporterii Craiovei care nu au făcut  deplasarea la București. Sărbătoarea va continua şi astăzi după amiază, când noii eroi ai Craiovei le vor prezenta fanilor trofeul cucerit aseară.

Potrivit preşedintelui clubului craiovean, Marcel Popescu, jucătorii vor face turul oraşului într-un autobuz deschis supraetajat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite