Toată Europa este cu ochii pe Olanda, cu o zi înainte de alegerile legislative

14 martie 2017, 11:22

Mark Rutte a asemănat alegerile legislative din Olanda cu sferturile de finală dintr-un campionat european împotriva populiştilor înaintea semifinalei din Franţa şi a finalei din Germania, de la toamnă.

Premierul în exerciţiu şi-a avertizat rivalul populist că prin declaraţiile sale extremiste nu face decât să se izoleze pe scena politică.

Cu un asemenea partid, eu nu voi coopera. Nici într-un cabinet şi nici într-o coaliţie susţinută de PVV. Niciodată, a spus Mark Rutte, candidat VVD.

Replica lui Wilders nu s-a lăsat ateptată şi a fost pe măsura impetuozităţii personajului:

Vreţi să câştigaţi sfertul de finală impotriva populiştilor? Eu vă răspund că nu joc în sferturi, ci în finală!  O finală împotriva mincinoşilor şi a oamenilor care vor ca Olanda să nu mai fie Olanda!, a afirmat Geert Wilders, candidat PVV.

„Populiştii şi extrema dreaptă câştigă tot mai mult teren în Europa”

În Europa rezultatele alegerilor din Olanda sunt aşteptate cu multă emoţie pentru că ar putea însemna venirea la guvernare a naţionalist populistului Geert Wilders.

În Olanda, lucrurile sunt mult mai nuanţate. La alegeri participă nu mai puţin de 28 de partide, iar pentru formarea unei coalţii guvernamentale va fi nevoie de cel puţin cinci, astfel că şansele lui Wilders să guverneze sunt modeste.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite