Toader: Trebuie privită cu prudenţă decizia lui Puiu Popoviciu de a se preda autorităţilor londoneze

17 august 2017, 09:52

 

Mandatul european de arestare emis pe numele lui Puiu Popoviciu a fost transmis de Curtea de Apel București către autoritățile judiciare britanice, a declarat astăzi ministrul Justiției. Tudorel Toader spune că este limpede că scopul lui Puiu Popoviciu este acela de a rămâne la Londra.
Milionarul s-a predat la începutul săptămânii polițiştilor londonezi şi a plătit o cauţiune de 200 de mii de lire că să rămână în libertate.
‘Imediat după momentul în care Puiu Popoviciu s-a predat autorităților judiciare londoneze am avut mai multe intervenții telefonice și spuneam să privim cu prudență actul lui Puiu Popoviciu de a se pune la dispoziția autorităților judiciare londoneze și să vedem care este scopul acelui fapt.

Pentru că, dacă scopul ar fi fost acela de a fi predat autorităților judiciare române, sigur, putea să urce în avion să vină acasă, sigur, putea să meargă la ambasadă să spună: mă pun la dispoziția autorităților judiciare, intru sub puterea mandatului de arestare’, a declarat Tudorel Toader la Ministerul Justiției, potrivit Agerpres.

Omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost dat în urmărie internaţională! Miercuri seară, după condamnarea la 7 ani de detenție în dosarul Băneasa, poliţia l-a căutat la domiciliul său din Capitală. Nu l-a găsit şi l-a dat în urmărire. Popoviciu figurează pe site-ul Poliţiei la rubrica „Persoane urmărite”.

Popoviciu a plecat din țară cu două luni înainte ca instanţa supremă să îl condamne definitiv la 7 ani de închisoare, într-un dosar de corupţie, cu un prejudiciu de 130 de milioane de euro. El a declarat că se va întoarce în România atunci când se vor respecta drepturile omului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite