Toți oamenii străzii, la adăpost și îngrijiți. Proiect în Marea Britanie, de îndeplinit până în 2027

Guvernul de la Londra vrea ca în Anglia să nu mai existe oameni fără adăpost. A adoptat un pachet de măsuri pe termen lung și a alocat 100 de milioane de lire sterline.

14 August 2018, 09:29 (actualizat 14 August 2018, 09:33) Știrile TVR |

Numărul oamenilor străzii a crescut dramatic în ultimele două decenii, în special în perioada 2010-2015.

Guvernul britanic vrea să elimine fenomenul până în 2027.

A adoptat un plan de măsuri ce vizează construirea de locuințe, acordarea de tratamente pentru cei cu probleme mintale și pregătirea de personal special.

"Am făcut progrese, dar cheia problemei nu este doar să luăm oamenii de pe stradă, ci să-i luăm de pe stradă şi să le oferim sprijin şi îngrijire" – Nigel Long, consilier în Milton Keynes.

Jumătate din suma alocată, 50 de milioane de lire sterline, este destinată construirii de locuințe sociale în afara Londrei, pentru cei care stau acum în adăposturi.

Programul prevede și îmbunătățirea accesului la servicii pentru persoanele defavorizate, inclusiv pentru victimele sclaviei.

Potrivit estimărilor actuale, aproximativ 236.000 de oameni dorm pe străzi sau în adăposturi temporare în Marea Britanie, pe fondul declinului din ultimele decenii în sectorul construcțiilor de locuințe, care a dus la prețuri exorbitante ale proprietăților.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 6°C
IASI 4°C 5°C
CLUJ 2°C 4°C
CONSTANTA 4°C 5°C
CRAIOVA 7°C 8°C
BRASOV 0°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI