Toți elevii din Capitală se întorc fizic la școală, de miercuri. Și în Timișoara elevii revin în clase

18 mai 2021, 11:51

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU)  a decis, marți, deschiderea şcolilor pentru toţi elevii, indiferent de clasă, având în vedere că incidenţa COVID-19 se menţine sub 1 la mia de locuitori. De miercuri, elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a, care până acum au participat la cursuri online, se vor întoarce în bănci.

„Începând cu data de 19.05.2021 la nivelul unităților de învățământ din municipiul București activitățile didactice se pot desfășura cu participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitatea de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, conform Ordinul ministrului educației și al ministrului sănătății nr. 3235/93/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV – 2, cu modificările și completările ulterioare”, se arată în hotărârea CMBSU.

 

Prefectul Capitalei, Alin Stoica a precizat, într-o declaraţie de presă, că rata de incidenţă a infecţiilor cu SARS-CoV-2 este, marţi, în Bucureşti, de 0,89 la mia de locuitori, pentru a doua zi sub 1. Rata de infectare a fost luni de 0,94 de cazuri la mia de locuitori.

În Monitorul Oficial a fost publicat luni Ordinul comun al ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, şi ministrului Sănătăţii, Ioana Mihăilă, care prevede că prezenţa fizică nediferenţiată în şcoli s-ar putea face încă de a doua zi după înregistrarea unei rate de infectare mai mică de 1 la mia de locuitori.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite