Tir echipat ultramodern, ca la ATI, la Pitești, pentru pacienții cu COVID-19. Numărul crescut al îmbolnăvirilor pune presiune pe unitățile medicale

31 iulie 2020, 19:18

Spitalul mobil ajuns la Pitești este al cincilea din țară de acest fel și are 12 paturi complet echipate.

Secția ATI a spitalului din Pitești a ajuns la capacitate maximă. Asta în condițiile în care și până acum pacienții din județul Argeș au fost trimiși la București, la Caracal, sau în alte locuri din țară.

Chiar astăzi, doi pacienți trebuiau internați la secția ATI. Fiind plină, ei au primit paturi în acest tir.

Și în județul Olt, numărul cazurilor de îmbolnăviri crește.

Printre ele, și șeful Poliției Balș, care s-ar fi infectat de la soție, asistent medical la spitalul din localitate. În Hunedoara, a fost depistat pozitiv cu Covid-19 un angajat din Consiliul Județean. El a fost testat după ce ar fi prezentat mai multe simptome specifice bolii. Cazurile tot mai multe pozitive depistate pun presiune și pe laboratoarele de testare.

Personalul din laboratorul de genetică al spitalului din Târgu Jiu abia face față solicitărilor. Doi angajați au cerut concediu medical motivând că sunt epuizați.

În plus, o asistentă care lucrează în laborator a fost infectată cu noul virus. Ancheta epidemiologică a concluzionat că nu s-a infectat la serviciu, ci în afara spitalului.

Rămas cu puțini angajați, laboratorul este nevoit să trimită probe în alte județe din țara.

Cazurile tot mai multe de îmbolnăviri au condus și la o nouă regulă ce se aplică din aceste zile în spitalele din Gorj. Toate au fost obligate, prin ordin de ministru, să aibă câte o secție unde tratează doar pacienții infectați cu noul coronavirus.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite