Tinerii excepţionali care vor să schimbe în bine soarta femeilor, aleşi de Comisia Europeană

Taffan Ako duce acum o viaţă liniştită în Suedia. Dar nu tot timpul a fost aşa. Până în 1997 a locuit în Irak. După experienţele traumatizante ca refugiat, a decis să îi ajute pe cei care acum trec prin aceeaşi situaţie. De aceea, ea a înfiinţat o organizaţie care acordă asistenţă femeilor şi fetelor tinere care au fost sclave sexuale ale luptătorilor Statului Islamic.

19 Aprilie 2018, 14:23 (actualizat 19 Aprilie 2018, 14:33) Știrile TVR |
Taffan Ako

Acum, datorită activităţii pe care o depune, Taffan este unul dintre tinerii care au fost aleşi de către Comisia Europeană să intre în programul Tinerilor Lideri, în cadrul evenimentului Zilele Europene ale Dezvoltării, care se va desfăşura în luna iunie la Bruxelles.

În total, 16 tineri, cu vârste între 16 şi 21 de ani, din toată lumea, au fost invitați de Comisia Europeană.

Prin aducerea în prim plan a acestor tineri, dezbatarea despre egalitatea de gen, capacitarea femeilor și a fetelor va fi amplificată de noile voci.

Cei 16 tineri au fost aleși datorită competențelor excepționale, a expertizei și a pasiunii de a contribui la dezbaterea despre dezvoltarea durabilă, dar mai ales hotărârii de a atinge egalitatea de gen. Tinerii aleși își vor împărtăși experiența la Zilele Europene ale Dezvoltării, eveniment care se va defașura la Bruxelles între 5-6 iunie.

Aleși dintre 283 de candidaţi din 82 de țări, cei 16 tineri lideri sunt implicați în mod activ în proiecte sociale și de dezvoltare în țările de origine, cu scopul de a pune în practică Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD), adoptate în 2015 de comunitatea internațională.

Cât timp vor sta în capitala Belgiei, tinerii lideri vor avea ocazia să viziteze instituțiile europene și să participe la seminarii, discuții și dezbateri cu lideri internaționali și ai Comisiei Europene, profesioniști din domeniul dezvolatării durabile și reprezentați ai sectorului privat.

“Mai mult de jumătate din populația actuală a globului are sub de 30 de ani. Nu este suficient să construim un viitor mai bun pentru generația tânără. Trebuie să îl construim impreună cu ei, să le dăm ocazia să își pună ideile excelente în practică. Aştept cu nerăbdare să mă întâlnesc cu acești tineri la Zilele Europene ale Dezvoltării”, a declarat Comisarul European pentru Cooperare Internațională și Dezvoltare, Neven Mimica.

Tinerii lideri aleși în acest an vin din ţări precum Afganistan, Bangladesh, Brazilia, El Salvador, Ghana, India, Kenya, Malawi, Nigeria, Republica Congo, Sudan, Suedia, Siria și Uganda.

Portretele și proiectele pentru care au fost selectați cei 16 tineri pot fi citite AICI.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 31°C 30°C
IASI 28°C 23°C
CLUJ 25°C 19°C
CONSTANTA 23°C 24°C
CRAIOVA 29°C 28°C
BRASOV 25°C 22°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI