Tinerii care vor să facă fotografii în apropierea liniilor de înaltă tensiune îşi riscă viaţa. Eşti expus chiar dacă nu atingi firele

9 martie 2017, 22:33

Zecile de mii de volţi i-au carbonizat mâna şi piciorul stâng şi i-au pârjolit faţa adolescentului. A riscat totul pentru o poză. Are arsuri grave pe 90 la sută din corp, o fractură la cap şi alte traumatisme. Depinde de aparate, la spitalul „Grigore Alexandrescu”.

Dacă starea generală îi permite, va fi din nou supus unei intervenţii chirurgicale de excizie a necrozelor, şi, eventual, grefări din pielea care i-a mai rămas.

În 2015, şapte teribilişti au ajuns la spital într-o săptămână, iar unul a murit. Se urcaseră pe vagoane sau pe stâlpi. Reclama care le-a dat idei a fost interzisă.

Simpla apropiere de liniile de înaltă tensiune poate fi fatală. Chiar dacă nu atingi firele electrice, eşti expus unui arc electric de 27 de mii de volţi care, practic, îţi poate carboniza corpul.

Dacă scapă cu viaţa, cei seceraţi rămân cu sechele şi traume teribile.

Arsurile prin electrocuţii, mai ales la voltaj înalt, sunt cele mai devastatoare.

Tot pe podul CFR din Herăstrău, acum mai puţin de doi ani, s-au electrocutat alţi doi tineri care visau un selfie special. Afişele cu avertizări privind pericolul sunt ignorate.

Primăria Capitalei arată, într-un comunicat, că încă de acum doi ani a prevăzut bani la buget pentru construcţia unei pasarele la podul CFR din Herăstrău, astfel încât pietonii şi bicicliştii să fie în siguranţă, dar ministerul Transporturilor nu şi-a dat avizul.

CFR răspunde că a informat administraţia despre distanţele care trebuie respectate. Parcul poate fi traversat în siguranţă pe aleea special amenajată sub pod. Scările şi trotuarul de pe pasaj sunt doar pentru personalul feroviar autorizat, arată cei de la CFR.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite