Tineri proveniți din familii sărace au primit lecții de gastronomie de la Chef Jacob Hausmann

16 octombrie 2017, 18:38

Alexandru își dorește să devină chef bucătar, de când avea 10 ani. Părinții îl susțin și îi dau sfaturi, însă nu au posibilități materiale. Acum are șansa să învețe meserie de la unul dintre cei mai buni chefi din Capitală.

Mi-aș dori să învăț de la chef cum să fac mai multe rețete. Unele complicate, altele mai ușor de făcut, să gătesc să aibă gust, calitate, să am imaginație în bucătărire” – Alexandru

El și alți aproape 30 de elevi de clasă a noua, de la Liceul Tehnologic „Marin Grigore Năstase” din Tărtășesti, o comună de lângă București, învață tainele bucătariei chiar la școală. Elevii sunt sprijiniți de o asociație să își împlinească visul. Din donații a fost amenajat un laborator de bucătărie chiar în liceu, iar azi, renumitul Chef Jacob Hausmann le-a predat prima lecție

Sunt bucuros pentru că într-o clasă ca aceasta sunt mulți copii care vor să devină bucătari sau chelneri. Mai ales că avem o problemă în industria gastronomică. Nu găsim persoane pe care să le angajăm, persoane care să lucreze cu sufletul, nu doar pentru bani” – Chef Jacob Hausmann.

Copiii au învățat că și din produsele mai puțin aspectoase se pot pregăti mâncăruri gustoase. O lecție care ar fi folositoare pentru mulți români, care aruncă jumătate din mâncarea cumpărată.

Am început cu clasa a IX-a pentru că vrem să îi creștem frumos, acești copii la sfârșitul liceului, pe lângă diploma de bacalaureat vor avea și o diplomă de ospătar sau bucătar” – Irina Mohora, președintele Asociației Zâmbetul Îngerilor.

Cresc astfel și șanselele lor de a-și găsi un loc de muncă și de a se integra.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite