Tineri dansatori refugiați din Ucraina, într-un spectacol umanitar la Câmpina, județul Prahova

19 martie 2022, 20:18

Ei sunt Margareta Andreeva și Nikolay Susel. Pe scurt, Margo și Nick, așa cum le spuneau prietenii lor din Odesa până în urmă cu câteva zile, când au reușit să fugă din orașul amenințat de trupele ruse. În puținul bagaj pe care l-au luat când au plecat din Ucraina, mamele lor au avut grijă să le pună și costumele de dans.

Nick face dansuri de la 8 ani, iar Margo, de la 4 ani. Sunt elevi ai celor mai bune două cluburi din Ucraina și au câștigat mai multe campionate naționale și mondiale.

Ivanna Andreeva, mama Margaretei: Acestor copii le place să danseze. E foarte important penru ei să exerseze. Ne bucurăm că suntem oaspeţii voştri şi că pe toţi ne uneşte dansul.

Tetiana Losnikova, mama lui Nikolay: Mulţumim organizatorilor acestui spectacol. Este important ca aceşti copii să se exprime, să-şi arate talentul. Suntem foarte recunoscători celor care ne-au ajutat.

Cei doi sportivi locuiesc împreună cu mamele lor și una dintre bunici la o familie din Câmpina, care le-a oferit sprijin oricât va fi nevoie.  Și încearcă să se integreze printre copii.

Dintre cei aproape 80 de mii de refugiați care au rămas în România, 30 de mii sunt copii. Cu toții au nevoie să fie integrați în sistemul de învățământ de la noi.

Printre refugiații ucraineni din România sunt și mulți copii instituționalizați. Ei sunt găzduiți în centre sociale din mai multe orașe ale țării.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite