Tinerele britanice care au plecat în Siria vor să se întoarcă acasă

15 februarie 2019, 18:59

Shamima Begum are acum 19 ani. În 2015, împreună cu alte 2 prietene, și ele adolescente, pleca de acasă, din Marea Britanie, pentru a se alătura grupării Stat Islamic.

Odată ajunse în Siria, toate s-au căsătorit cu luptători ISIS, au făcut copii, iar acum fie au rămas văduve, fie nu mai știu nimic de soții lor.

Shamima Begum spune, tranșant, că nu regretă anii alături de ISIS, că a asistat frecvent la decapitări, dar nu a fost deloc impresionată.

Nu are niciun fel de regrete, singurul motiv pentru care vrea să se întoarcă în Marea Britanie este că e însărcinată.

A pierdut doi copii în Siria, din cauza lipsei medicamentelor, și vrea ca bebelușul să vina pe lume într-o țară în care să nu-i lipsească nimic.

Amira Abase, tot din grupul celor 3 mirese ISIS, vrea și ea să se întoarcă acasă.

Sigur că au făcut o greşeală. Adolescenţii nu se gândesc înainte să ia o decizie, se joacă adesea cu focul. Şi pot să cadă în capcană „- tatăl Amirei, Hussen Abase.

Tatăl Amirei spune că doar acasă, în Marea Britanie, fetele pot fi convinse să renunțe la fanatismul religios și să se reintegreze în societate.

Califatul Islamic întemeiat de ISIS a atras foarte mulți tineri din Occident.

Linda Wenzel, din Germania, s-a îndrăgostit de un cecen ISIS, pe internet, a plecat în Siria, iar acum face închisoare în Irak, deși și-ar fi dorit să se întoarcă în Germania.

Linda Wenzel facea parte din temuta Hisbah, poliția religioasă a califatului care vâna pe străzi orice abatere de la codul vestimentar islamic.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite