TINEREȚE LA PENSIE | “Lilian Theil. O bătrână care zâmbeşte”. Artă din materiale textile

România îmbătrânește cu fiecare zi! Peste 5 milioane de români învață că există viață și la pensie, iar acest lucru ne poate ajuta pe toți. Seniorii României sunt cei care, cu toate greutățile, au construit țara în care trăim. Trebuie să învățăm să îi apreciem, iar ei merită să înțeleagă că ieșirea la pensie este un nou început. Există tinerețe la pensie. Ac și ață, pânză și culoare, plus mult talent. Operele artistei Lilian Theil din Sighișoara impresionează prin detaliu. Sunt despre viață, despre moarte și despre binele care poate răsări din fiecare experiență trăită. La 90 de ani, Lilian Theil are prima expoziţie personală. O campanie a Știrilor TVR.

28 Noiembrie 2022, 20:34 (actualizat 28 Noiembrie 2022, 21:35) Știrile TVR |

Lilian Theil s-a născut la Brașov. Mama ei provenea dintr-o veche familie de sași, iar tatăl era român. Acum trăiește și creează în Sighișoara.

La o vârstă la care alții se retrag din activitate, Lilian Theil s-a reinventat. A început să descrie lumea folosind ițe, fire și bucăți de textile de toate mărimile și culorile. Le așează cu migală pe pânză pentru a spune poveștile trăite în cei 90 de ani de viață.

Lilian Theil se inspiră din viață și vorbește cu acul despre ea, cu bune și rele. Iar traumele se transformă în artă.

O parte din creația artistei este găzduită de expoziția de cultură Art Safari din București.

Lilian Theil spune că ideile de tablouri vin singure, cer să fie scoase la lumină și să devină opere de artă. Și așa începe povestea "lucrărilor din cârpe", după cum își numește ea operele.

Expoziţia “Lilian Theil. O bătrână care zâmbeşte”, curatoriată de Raluca Ilaria Demetrescu, este primul solo show al artistei şi poate fi admirată până în 11 decembrie la Art Safari, București.

Citește și:

Maria Mera, pictoriță de succes după 60 de ani. A creat o colecţie impresionantă de tablouri cu personalităţi marcante ale Marii Uniri

Șerban Călin, inginer care a participat la realizarea Centralei Nucleare Cernavodă, este unul dintre cei mai apreciaţi fotografi

Vasile Șerban, campion la culturism la 72 de ani, a câștigat mai multe concursuri

Lecție de gastronomie străveche de la veteranele din Luciu, Ialomița

Maria Bordea, cel mai longeviv cabanier din România, își face meseria în Cabana Diham și azi, la 80 de ani

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SPECIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 2°C
IASI -3°C 0°C
CLUJ -6°C -5°C
CONSTANTA 0°C 1°C
CRAIOVA 0°C 0°C
BRASOV -4°C -6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI