Timpul acţiunii pentru o planetă verde. La Madrid a început Conferința ONU privind schimbările climatice

Uniunea Europeană este pregatită să contribuie la Pactul verde global prin măsuri concrete care vor fi incluse într-un document specific, la Bruxelles. Finanțarea va fi consistentă, a anunțat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Ea a debutat în această calitate la Conferința ONU privind schimbările climatice de la Madrid.

 

02 Decembrie 2019, 20:18 (actualizat 02 Decembrie 2019, 20:22) |

O singură planetă, un plan verde de tranziție este sloganul Conferinței privind modificările climatice.

Ne aflăm la o răscruce și trebuie să alegem între speranța unei lumi mai bune acționînd radical sau capitularea, a declarat secretarul general la ONU.

Ţările semnatare ale Acordului de la Paris sunt ținta unei presiuni fără precedent din partea oamenilor de știință, a tinerilor care demonstrează în capitalele lumii pentru o planetă verde.

China, Japonia sau Canada nu sunt reprezentate la cel mai înalt nivel. Marele absent este președintele Trump. SUA participă cu o delegație parlamentară condusă de Nancy Pelosi. În acest context, toți ochii s-au întors spre UE, prezentă în forță.

La Conferință participă timp de 2 săptămîni reprezentanți din 200 de țări . Se discută soluții privind gestionarea provocărilor de mediu, astfel încît Antarctica sălbatică, spre exemplu, să existe și pentru generațiile viitoare.

În același timp se așteaptă că participanții să-și asume un calendar clar privind reducerea emisiilor de carbon, la 5 ani de la Acordul de la Paris.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 2°C
IASI 3°C 2°C
CLUJ 3°C 2°C
CONSTANTA 5°C 3°C
CRAIOVA 4°C 2°C
BRASOV 0°C 2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI