"Noapte albă pentru zile negre" - maraton de instruire organizat de Crucea Roșie, pentru salvarea de vieți în caz de calamități. Raed Arafat: Am văzut și la începerea războiului din Ucraina cât de important este să ai cu cine să lucrezi pe teren

Timp de două zile, românii pot învață de la voluntarii Crucea Roșie cum trebuie să reacționeze în cazul unor calamități. În cadrul unui eveniment organizat în parcul Mogoșoaia de lângă Capitală, oamenii primesc noțiuni despre cum pot supravieţui unor tragedii, cum pot oferi primul ajutor, dar află și ce se întâmplă în taberele de sinistrați. Participanții la eveniment pot petrece o noapte în cortul de campanie, acolo unde au la dispoziție kitul de supraviețuire.

01 Iulie 2023, 23:00 Știrile TVR |

Evenimentul maraton "Noapte albă pentru zile negre", organizat de Crucea Roșie Română, este menit să instruiască tot mai mulți oameni în vederea salvării vieților în cazul unor accidente sau calamități naturale.

Iuliana Tudor, ambasador "Crucea Roșie Română": Marcăm 147 de ani pe care îi împlinește Crucea Roșie și apoi este o simulare a unei tabere de sinistrați prin care dorim să facem accesibilă misiunea Crucii Roșii - intervenția într-o situație de calamitate sau dezastru natural, în caz de război, situații care au legătură cu acordarea primului ajutor. (...) Învățăm ce avem de făcut, ce conține o trusă de prim ajutor, ce trebuie să faci pentru a avea grijă în primul rând de tine, ca să poți să ajuți pe altcineva, tot ce înseamnă restabilirea legăturilor de familie.

Raed Arafat, secretar de stat în MAI: Am văzut foarte clar și la începerea războiului care continuă în Ucraina cât de important este să ai cu cine să lucrezi pe teren, nu sunt suficiente autoritățile statului. Trebuie să ai parteneriate, trebuie să ai organizații, trebuie să ai oameni care știu că trebuie să se implice.

Pentru a înțelege cât mai bine ce înseamnă măsurile de prim ajutor, voluntarii au simulat un accident rutier, cu victime.

Mai mult, voluntarii de la Crucea Roșie le arată participanților ce înseamnă o noapte petrecută sub cerul liber, într-o tabără de sinistrați.

Marius Ion, director Logistică și Achiziții Crucea Roșie Română: În momentul de față avem 36 de corturi care pot acomoda fiecare cort un număr de 4 persoane. Acestea sunt dispuse după cum urmează - corturi de familie, corturi de femei, corturi de bărbați.

Participarea la toate activitățile din timpul zilei este gratuită, dar cei care doresc pot contribui cu donații, pentru a susține acțiunile Crucii Roșii Române.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 4°C
IASI 1°C 2°C
CLUJ 3°C 3°C
CONSTANTA 6°C 4°C
CRAIOVA 3°C 5°C
BRASOV 3°C 2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI