TELEJURNAL REGIONAL

“Timişoara la cutie” - Serie de puzzle-uri 3D cu clădiri în miniatură care sunt livrate la cutie, laolaltă cu povestea oraşului

“Timişoara la cutie” este cel mai nou proiect al unei timişorence pasionate de istorie şi arhitectură. Împreună cu unul dintre cei mai îndrăgiţi ilustratori de cărţi, a creat o serie de puzzle-uri 3D cu clădiri în miniatură ale Timişoarei care sunt livrate la cutie, laolaltă cu povestea oraşului. Produsul are mare succes şi poate fi un cadou special pentru copii, dar şi un  suvenir unic, pentru cei care vor acasă o parte a oraşului.

13 Ianuarie 2021, 11:49 (actualizat 13 Ianuarie 2021, 11:50) Știrile TVR |
Timișoara la cutie
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Timișoara  este primul oraș din România cu clădiri puzzle 3D în miniatură. În timpul unei călătorii în străinătate, Betty s-a gândit să reproducă un segment de oraș. Alături de desenatorul Dan Ungureanu a creat un produs local unic în țară - un oraș la cutie - cu istorie, arhitectură și amintiri.

Proiectul a fost o provocare pentru toți cei implicați, însă entuziasmul cu care a fost primit, i-a încurajat pe inițiatori să continue.

Până acum au fost reprezentate în puzzle-uri cinci clădiri, însă proiecul continuă.

Una dintre cele mai frumoase clădiri din Timișoara poartă numele farmacistului Salamon Bruck. Palatul a fost construit în anul 1910 după planurile arhitectului Laszlo Szekely.

Prima cutie este despre cartierul Cetate, centrul istoric și pricipalul pol de atracție turistică, însă urmează și alte cartiere ale orașului.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TELEJURNAL REGIONAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 28°C 26°C
IASI 26°C 23°C
CLUJ 23°C 22°C
CONSTANTA 24°C 23°C
CRAIOVA 26°C 24°C
BRASOV 23°C 20°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI